Dosadašnji rezultati projekta EDUpolicy LAB predstavljeni na FOOZ-u!

Dosadašnji rezultati projekta EDUpolicy LAB predstavljeni na FOOZ-u!

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) nositelj je projekta financiranog iz Europskog socijalnog fonda (ESF) pod nazivom „EDUpolicy LAB – društveno korisnim učenjem do jednakih obrazovnih mogućnosti“. Riječ je o projektu koji je usmjeren na unaprjeđenje znanja i vještina studentica i studenata u rješavanju problema obrazovne integracije socijalno isključenih skupina kroz suradnju civilnog društva s visokoobrazovnim ustanovama.

U okviru petog sastanka projektnog tima na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Slavonskom Brodu predstavljeni su i analizirani dosadašnji rezultati projekta “EDUpoliy Lab – društveno korisnim učenjem do jednakih obrazovnih mogućnosti”.

Izrađen je EDUpolicy Lab program i provedene su radionice studentskih timova s tri marginalizirane skupine. Tim #Neshvaćeni je održao radionicu tradicionalnih plesova i igara s djecom bez adekvatne roditeljske skrbi, tim #Mihael se usmjerio na rad s ciljanom skupinom studenata-roditelja, dok tim #Odrežietiketu provodi filmske radionice sa skupinom mladih s problemima u ponašanju.

Također, prisutni su obaviješteni o tome da je izrada Vodiča za društveno-korisno učenje finalizirana i da će publikacija biti objavljena do kraja godine. U tijeku je i izrada e-kolegija. Projektni tim je zadovoljan dosadašnjim tijekom provedbe projekta, kao i angažmanom i naporima studenata koji doprinose uspješnim rezultatima.

Posljednje, velike aktivnosti koje predstoje u finalnoj fazi projekta su volontiranje studenata u Institutu za razvoj obrazovanja i Volonterskom centru Slavonski Brod, organiziranje Info dana u Zagrebu i Osijeku, te završna projektna konferencija.

Društveno korisno učenje (DKU) je nastavna metoda kojom studenti znanje i vještine stečene kroz studij primjenjuju na razvoj projekta kojima se rješava konkretan društveni problem, bez obzira na područje djelovanja. Ako želite doznati više o metodi ili projektu EDUpolicy LAB, pozivamo vas da posjetite službenu stranicu www.edupolicylab.com ili se pak povežete s projektnim konzorcijem putem Facebook stranice.