Upute za polaganje testova u našem centru

Upute za polaganje testova u našem centru

Jedno od najčešćih pitanja koja nam postavljate je – kako izgleda polaganje testa u našem centru za testiranje? Što moram pripremiti? Mogu li ponijeti svoje papire ili čak tipkovnicu? Bih li ipak mogao/la polagati test na papiru?

Pitanja su svakako „na mjestu“ i jako je dobro što ih postavljate. Pravodobno informiranje je ključan korak u smanjivanju nervoze na dan testiranja. Da biste ostvarili što bolji rezultat i smireno došli u naš centar za testiranje, danas ćemo vam objasniti cijelu proceduru koja se odvija na dan polaganja testa.

U IRO-u možete polagati testove TOEFL, ACT, PTE i velik broj testova koje provodi organizacija Pearson Vue (GMAT, PMP, CISSP, CCSP, UCAT i dr.). Za polaganje svih tih testova vrijede slična pravila.

Potvrda identiteta

Pri ulasku potrebno je predočiti osobnu iskaznicu ili putovnicu kako bismo provjerili vaš identitet. Ulaz je dopušten samo polagatelju testa i službenoj pratnji (npr. pratnja za osobe s invaliditetom) ako mu je ista potrebna i odobrena. Roditelji, prijatelji i neodobrene osobe ne mogu biti u čekaonici ili prostoriji gdje se odvija testiranje.

Većina testova (TOEFL, PTE, Pearson Vue testovi) na dan testiranja zahtijeva fotografiranje i davanje izjave za potvrdu identiteta ili o pridržavanju pravila testiranja. Fotografiranje i davanje izjave odradit će naši djelatnici službenom opremom prateći uputstva za prihvatljivost fotografije, potpisa i/ili snimke govora.

Dopušteni predmeti u Centru

Nakon što ste odradili proces prijave, djelatnik centra će vam pročitati upute za polaganje testa, pokazati gdje možete odložiti svoje stvari i pregledati vas da u prostoriju gdje se polaže test ne biste unijeli nedopuštene predmete. U sam prostor polaganja testa nije moguće unijeti ništa osim osobne iskaznice ili putovnice i ključića od ormarića s vašim stvarima. Jedina iznimka je test ACT koji dopušta unos osobnog kalkulatora ako je isti na popisu prihvatljivih.

Svaki test nudi mogućnost vođenja bilješki na posebnim papirima ili plastičnim blokovima koristeći točno određene olovke ili markere koje može dati samo ovlašteni centar. Nakon svake pauze ili kraja testa, djelatnik će pokupiti ispunjene papire, tj. blokove.

U prostor polaganja testa nije moguće unijeti vodu, grickalice, maramice, svoje papire, olovke i tipkovnice. Naravno, moguće je ponijeti nužne lijekove ili medicinska pomagala, kao što je naprava za praćenje šećera u krvi.

Pauza

Većina testova ima samo jednu obaveznu pauzu. Za vrijeme pauze, možete popiti piće, pojesti te otići na wc. Djelatnik će vas pozvati natrag na test kada pauza bude pri kraju da ne biste izgubili vrijedno vrijeme dodijeljeno za pisanje testa.

Pomoć djelatnika centra

Za vrijeme testiranja djelatnik centra uvijek je s vama da bi vam pomogao oko tehničkih pitanja i objasnio proceduru testiranja. Gledajte na djelatnika kao na tehničku pomoć, a ne samo kao na osobu koja pazi na ispravnost pisanja testa. Uvijek mu se možete obratiti podizanjem ruke i potiho mu objasniti što vas muči.

S tehničke strane, samo pisanje testa jako je jednostavno – djelatnik će pokrenuti program i objasniti kako odgovarati na pitanja. Prednost polaganja testa na računalu je ta što su upute uvijek dostupne. No, više o samim prednostima polaganja testa na računalu u ovlaštenom centru za testiranje ostavit ćemo za drugi članak našeg bloga 😊

Kraj testiranja

Nakon što završite s testom, podizanjem ruke pozovite djelatnika koji će  preuzeti korištene materijale, otpratiti vas do vaših stvari i ispratiti iz naših prostorija. Službene rezultate dobit ćete preko emaila i/ili na korisnički račun koji ste otvorili na službenoj stranici testa kada ste se prijavljivali za polaganje.

Eto, sad kad ste se upoznali s cijelom procedurom u centru za testiranje na dan testa, vjerujemo da sigurno s manje nervoze očekujete dan polaganja. I ne zaboravite – svi polaznici naših tečajeva imaju mogućnost polaganja probnog testa u našem centru!

Ako imate pitanja u vezi ove teme ili vam je potreban savjet, javite nam se na iro@iro.hr ili na 01 4555 151.

Sretno!

Antonija Nikšić